Tehnologia inovaţională a gemurilor de fructe şi pomuşoare cu conţinut redus de zahăr şi valoare biologică sporită
Director de proiect, gradul ştiinţific | Codul (cifrul) proiectului | Instituţia executoare | Tipul proiectului | Direcţia strategică | Caracterul cercetărilor | Termenul de realizare | Rezultatele preconizate | Alocaţii bugetare | Cofinanţare |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
dr. Popel Svetlana Serghei | 10.824.04.117T | Î.S. Staţiunea Tehnologică-Experimentală „Conserv E” 2010 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare 2011 Institutul de Tehnologii Alimentare | Proiecte de inovare şi transfer tehnologic | Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară. | 2010-01-01 - 2011-12-31 | 2010 Se vor elabora reţetele precizate ale gemurilor. Se va fabrica lotul experimental de gem (două feluri) – 2,5 tone – cu valoarea biologică sporită şi conţinut redus de zahăr. Vor fi elaboraţi indicii de calitate a gemurilor. 2011 Va fi produs gem de fructe şi pomuşoare cu conţinut redus de zahăr şi valoare biologică sporită. | 2010 100.0 2011 100.0 | 2010 0.0 2011 0.0 |