Tehnologia inovaţională a gemurilor de fructe şi pomuşoare cu conţinut redus de zahăr şi valoare biologică sporită

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Popel Svetlana Serghei
10.824.04.117T
Î.S. Staţiunea Tehnologică-Experimentală „Conserv E”
2010
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
2011
Institutul de Tehnologii Alimentare
Proiecte de inovare şi transfer tehnologic
Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară.2010-01-01 - 2011-12-31
2010
Se vor elabora reţetele precizate ale gemurilor. Se va fabrica lotul experimental de gem (două feluri) – 2,5 tone – cu valoarea biologică sporită şi conţinut redus de zahăr. Vor fi elaboraţi indicii de calitate a gemurilor.
2011
Va fi produs gem de fructe şi pomuşoare cu conţinut redus de zahăr şi valoare biologică sporită.
2010
100.0
2011
100.0
2010
0.0
2011
0.0