Implementarea tehnologiei de producere a snack-urilor prin metode inovative de prelucrare
Director de proiect, gradul ştiinţific | Codul (cifrul) proiectului | Instituţia executoare | Tipul proiectului | Direcţia strategică | Caracterul cercetărilor | Termenul de realizare | Rezultatele preconizate | Alocaţii bugetare | Cofinanţare |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
dr. Iuşan Larisa Demian | 17.80015.5107.217T | Institutul de Tehnologii Alimentare 2017 SRL Triodor | Proiecte de inovare şi transfer tehnologic | Biotehnologie | Transfer tehnologic | 2017-01-01 - 2018-12-31 | 2017 Proiectul are ca scop utilizarea materiei prime autohtone în vederea obţinerii produselor alimentare de tip snack. În urma implementării proiectului în anul 2017 se vor obține următoarele rezultate:
- Se va selecta materia primă autohtonă şi ingredientelor pentru fabricarea produselor alimentare de tip snack-uri.
- Se va stabili compoziţia fizico-chimică a materiei prime şi ingredientelor pentru fabricarea produselor alimentare de tip snack-uri.
- Se va determina valoarea nutritivă şi energetică a materiei prime.
- Se va alege sortimentul de produse de tip snack.
- Se vor selecta metodele de pregătire a materiei prime şi ingredientelor pentru procesul tehnologic de obţinere a snack-urilor.
- Vor fi elaborate reţete preventive de produse de tip snack.
- Se va procura utilajul necesar pentru completarea liniei tehnologice la întreprinderea „Triodor” SRL în scopul fabricării produselor de tip snack.
- Va fi aprobată linia tehnologică de producere a snack-urilor la întreprinderea „Triodor” SRL, Rezident al Parcului Științifico-Tehnologic ”Academica”.
- Se va întocmi procesul-verbal privind procurarea, montarea şi încercarea utilajului pentru fabricarea produselor de tip snack.
- Se vor perfecta regimurile optimale de obţinere a produselor de tip snack.
- Se vor fabrica mostre experimentale de produse de tip snack. 2018 - Reţete de produse de tip snack;
- Schema tehnologică de fabricare a produselor de tip snack;
- Parametrii optimali ai procesului tehnologic de fabricare a produselor de tip snack.
- Lot experimental de produse de tip snack fabricat în condiţii industriale,
- Indicii fizico-chmici şi microbiologici ai mostrelor de produse de tip snack din lotul experimental,
- Proces-verbal al degustării produselor de tip snack,
- Anteproiect Standard de firmă „Produse extrudate de tip snack”,
- Instrucţiune tehnologică „Produse extrudate de tip snack” (Anteproiect),
- Publicarea şi diseminarea rezultatelor ştiinţifice obţinute (2-3 teze la conferinţe ştiinţifice naţionale/internaţionale, 1-2 articol în revistă ştiinţifică specializată în domeniul industriei alimentare.
- Elaborarea şi prezentarea raportul privind realizarea rezultatelor preconizare. | 2017 500.0 | 2017 0.0 |