Implementarea tehnologiei de prelucrare a cerealelor şi leguminoaselor prin metoda de extruzie termoplastică
Director de proiect, gradul ştiinţific | Codul (cifrul) proiectului | Instituţia executoare | Tipul proiectului | Direcţia strategică | Caracterul cercetărilor | Termenul de realizare | Rezultatele preconizate | Alocaţii bugetare | Cofinanţare |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
dr. Ţislinscaia Natalia Ion | 08.164.65T | 2008 Institutul de Tehnologii Alimentare 2009 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare | Proiecte de inovare şi transfer tehnologic | Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară. | 2008-01-01 - 2009-12-31 | 2008 Vor fi determinate regimurile de pregătire a cerealelor şi leguminoaselor pentru extruzie şi va fi elaborată schema tehnologică. Vor fi determinate regimurile de extruzie şi caracteristicile produselor obţinute SF (I redacţie). 2009 Vor fi elaborate:
- Linia tehnologică (cu extruderul cu şnec dublu) de fabricare a produselor alimentare extrudate;
- Procesul verbal al testării liniei tehnologice;
- Instrucţiunea tehnologică, Standardul de firmă pentru produse cerealiere extrudate;
- Linia tehnologică (cu extruderul cu un singur şnec) de fabricare a nutreţului pentru animale;
- Procesul verbal de aprobare a liniei de producere a nutreţului pentru animale;
- Proiectul instrucţiunii tehnologice pentru producerea nutreţului. | 2008 126.0 2009 126.0 | 2008 0.0 2009 0.0 |