Nr. d/o |
Criteriu |
|
Indicator |
Valoare admisă |
Punctaj acordat |
1 |
Relevanţa economocă şi meritul tehnico-tehnologic al proiectului | 1.1 | Proiectul este în concordanţă cu programe naţionale de dezvoltare | 0-5 |
|
1.2 | Gradul de noutatea al tehnologiei/produsului. Existenţa proprietaţii intelectuale confirmată prin patent, model industrial, licenţă, soi nou ş.a. | 0-5 |
|
1.3 | Gradul de finalizare a prototipului, extistenţa documentaţiei tehnico-constructive în conformitate cu cerintele reglementarilor si standardelor naţionale corespunzatoare | 0-5 |
|
1.4 | Masura în care proiectul se încrie în profilul de cercetare-dezvoltare a organizaţiei din sfera ştiinţei şi inovării şi corespunderea cu activităţile de producţie ale partenerului cofinanţator | 0-5 |
|
2 |
Calitatea stiintifico/ tehnică a proiectului, analiza planului de realizare | 2.1 | Claritatea si credibilitatea obiectivelor proiectului. Existenţa potenţialului de transfer tehnologic în propunerea făcută şi ponderea ei inovaţională. | 0-5 |
|
2.2 | Noutatea/ originalitatea solutiilor, metodelor, instrumentelor de lucru propuse în realizarea proiectului | 0-5 |
|
2.3 | Nivelul la care se află tehnologia/produsul la demararea proiectului | 0-5 |
|
2.4 | Ponderea scientointensivă în tehnologie/produs | 0-5 |
|
2.5 | Organizarea şi planificarea proiectului: structură, etape si resursele necesare | 0-5 |
|
3 |
Competenţa în dezvoltarea tehnologică a echipei şi capacităţile tehnologice şi inovaţionale ale organizaţiilor antrenate | 3.1 | Nivelul de competenţă si experienţă ale echipei şi conducătorului necesare realizării proiectului. | 0-5 |
|
3.2 | Participarea anterioară la realizarea unor proiecte sau contracte economice, inclusiv internaţionale | 0-5 |
|
3.3 | Existenţa infrastructurii inovaţionale în organizaţia din sfera ştiinţei şi inovării | 0-5 |
|
3.4 | Organizarea conlucrării partenerilor: claritatea responsabilităţilor, coordonarea si corelarea intre parteneri | 0-5 |
|
3.5 | Capacitatea partenerului de proiect în asimilarea tehnologiei/produsului | 0-5 |
|
4 |
Aspectul comercial şi eficenţa economică | 4.1 | Existenţa unei viziuni privind comercializarea produsului şi a potenţialilor utilizatori ai tehnologiei/produsului. | 0-5 |
|
4.2 | Existenţa studiului de marcheting cu analiza pieţii de desfacere | 0-5 |
|
4.3 | Credibilitatea financiară a unitătii participante: bonitate, resurse financiare pentru proiect. | 0-5 |
|
5 |
Beneficii socio economice estimate pentru unitatea participantă şi mediul de afaceri din RM | 5.1 | Contributia previzibilă la imbunatatirea poziţiei pe piată şi competitivităţii inovaţionale a unitatii participante la proiect | 0-5 |
|
5.2 | Crearea locurilor noi de muncă, atragerea investiţiilor şi sporirea exportului | 0-5 |
|
5.3 | Posibilităţi de cooperare între parteneri după finalizarea proiectului | 0-5 |
|
6 |
Observaţiile, recomandările şi comentariile evaluatorului. |
|
Punctaj analitic | | 100 |
|
Punctaj suplimentar (bonificaţie) - se apreciază cu "0" sau punctajul indicat | | | |
Transferul tehnologic se va solda cu dezvoltarea unei producţii la scară industrială | | 10 |
|
Transferul tehnologic se va solda cu înfiinţarea de participanţi a unei întreprinderi inovaţionale | | 10 |
|
Proiectul este de mare complexitate cu antrenarea finanţării de peste 1 mln lei | | 10 |
|
Cofinanţarea partenerului de proiect depăşeşte 2/3 din costul total al proiectului | | 10 |
|
Tehnologia sau produsul sînt ecoloic pure | | 5 |
|
Existenţa unui suport din străinătate la realizarea proiectului | | 5 |
|
Punctaj total maximal | | 150 |
|