Studiul şi influenţa procesului de dealcoolizare a vinurilor albe asupra parametrilor de calitate a produsului finit.
Director de proiect, gradul ştiinţific
Codul (cifrul) proiectului
Instituţia executoare
Tipul proiectului
Direcţia strategică
Caracterul cercetărilor
Termenul de realizare
Rezultatele preconizate
Alocaţii bugetare
Cofinanţare
dr. Adajuc Victoria Anatoli
13.819.14.11A
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Proiecte independente pentru tineri cercetători
Biotehnologie
Aplicativ
2013-01-02 - 2013-12-31
2013
Va fi procurată şi montată instalaţia de distilare în vid a vinurilor. Vor fi obţinute date iniţiale referitor la dezalcoolizarea parţială a vinurilor. Va fi evaluată şi ştiinţifi c argumentată influenţa procesului de dezalcoolizare asupra indicilor fi zico-chimici, aromatici şi organoleptici a vinurilor obţinute.
2014
Va fi evaluată şi ştiinţific argumentată influenţa procesului de dezalcoolizare asupra indicilor fizico-chimici, aromatici şi organoleptici a vinurilor obţinute.
Vor fi determinaţi în dinamică indicii fizico-chimici, microbiologici şi organoleptici a vinurilor parţial dezalcoolizate.