Implimentarea tehnologiei inovative de cultivare a soiurilor speciilor aromatic – condimentare necesare la producerea sării grunjoase şi uleiului aromatizat alimentar
Director de proiect, gradul ştiinţific
Codul (cifrul) proiectului
Instituţia executoare
Tipul proiectului
Direcţia strategică
Caracterul cercetărilor
Termenul de realizare
Rezultatele preconizate
Alocaţii bugetare
Cofinanţare
dr. Chisnicean Lilia Pavel
11.824.04.138T
Gradina Botanică (Institut) a AŞM
Proiecte de inovare şi transfer tehnologic
Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară.
2011-04-21 - 2012-12-31
2011
Vor fi înfiinţate plantaţii cu soiurile plantelor aromatic-condimentare. Vor fi produse sare şi ulei aromatizat.
2012
Vor fi create plantaţii de producere de anul întâi şi doi pe suprafaţa de 10 ha de specii (soiuri) noi şi
perspective de plante aromatic-condimentare.
Vor fi incluse elemente noi ecologice în fişa tehnologică de cultivare.
Va fi reprodus material de multiplicare calitativ (30 mii de butaşi înrădăcinaţi) pentru fondarea
plantaţiilor cu diferită menire de către fermierii cointeresaţi.
Vor fi îmbunătăţite reţetele de producere a condimentelor – sare şi ulei aromatizat.
Vor fi produse condimente autohtone (sare, 10 mii de bucăţi, şi ulei aromatizat, 10000 de butelii),
Destinate comercializării pe piaţa internă şi externă.