Studiul şi evidenţierea suşelor de levuri perspective pentru producerea levurilor active uscate autohtone pentru spumante
Director de proiect, gradul ştiinţific
Codul (cifrul) proiectului
Instituţia executoare
Tipul proiectului
Direcţia strategică
Caracterul cercetărilor
Termenul de realizare
Rezultatele preconizate
Alocaţii bugetare
Cofinanţare
dr. Adajuc Victoria Anatoli
10.819.04.03A
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Proiecte independente pentru tineri cercetători
Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară.
Aplicativ
2010-01-01 - 2011-12-31
2010
Vor fi obţinute primele partide experimentale de levuri autohtone în stare presată în condiţii de laborator şi industriale.
2011
Vor fi obţinute partide experimentale de vinuri spumante cu utilizarea suşelor de levuri autohtone în condiţii de laborator. Vor fi apreciate calităţile fizico-chimice, tehnologice şi microbiologice ale vinurilor spumante.
Vor fi recomandate suşe de levuri pentru producerea vinurilor spumante.