Determinarea intensităţii energetice la producerea şi prelucrarea primară a strugurilor şi a vinului şi elaborarea măsurilor de micşorare a ei

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr.hab Erhan Fiodor
08.819.06.01A
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Proiecte independente pentru tineri cercetători
Eficientizarea complexului energetic şi asigurarea securităţii energetice, inclusiv prin folosirea resurselor renovabileFundamental2008-01-01 - 2009-12-31
2008
Va fi determinat consumul de resurse energetice (lubrifianţi, motorină, benzină, etc.) la obţinerea materialului de sădit şi la sădirea butaşilor până la prima roadă, precum şi la strânsul poamei, transportare, prelucrare primară, aşezarea şi îmbutelierea vinului prin metodicile elaborate. Va fi elaborat algoritmul şi metoda de calcul a intensităţii energetice la producerea, prelucrarea şi îmbutelierea vinului şi se vor elabora măsuri tehnice de micşorare a ei.
2009
Va fi elaborată metodica de calcul şi determinată intensitatea energetică la întreţinerea plantaţiilor viţei de vie şi prelucrarea primară a strugurilor.
2008
90.0
2009
90.0
2008
0.0
2009
0.0