Studiul capacităţilor biotehnologice a levurilor de genul Saccharomyces pentru producerea vinurilor naturale de masă albe si vinuri spumante cu grad igienic sporit.

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir
16.80012.51.11A
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Proiecte independente pentru tineri cercetători
BiotehnologieAplicativ2016-09-30 - 2017-12-31
2016
Vor fi selectate tulpinile de levuri comerciale și din CNMIO pentru aprecierea biotehnologică. Vor fi selectate tulpinile de levuri cu capacităţi biotehnologici avansate în baza determinării indicilor fizico-chimici, organoleptici a vinurilor obținute în condiții de laborator.Vor fi evidențiate tulpinile de levuri perspective pentru utilizarea lor în producere.
2017
Vor fi selectate tulpinile de levuri pentru vinurile albe și vinurile spumante.Vor fi obținute partide experimentale în condiții de microvinificație a vinurilor albe și a vinurilor spumante cu utilizarea tulpinilor de levuri evidențiate
2016
90.0
2017
90.0
2016
0.0
2017
0.0