Sinteza particularităților fizico-chimice și tehnologice ale laptelui de capră autohton în vederea valorificării lui.

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Bulgaru Viorica Ilia
16.80012.51.10A
Universitatea Tehnică a Moldovei
Proiecte independente pentru tineri cercetători
BiotehnologieAplicativ2016-09-29 - 2017-12-31
2016
Vor fi obținute rezultate referitor la calitatea organoleptică (aprecierea calității senzoriale în baza scării de punctaj, aprecierea calității senzoriale în baza profilului aromei) și fizico-chimică a laptelui (aciditate titrabilă, pH, substanță uscată totală, grăsime, densitate, conținut de proteine, etc.) indicii microbiologici (numărul total de microorganisme, Colorarea Gram) și proprietățile tehnologice (puterea de coagulare, comportatea la aplicarea tratamentelor termice).Vor fi obținute rezultate referitor la calitatea organoleptică (aprecierea calității senzoriale în baza scării de punctaj, aprecierea calității senzoriale în baza profilului aromei) și fizico-chimică a laptelui (aciditate titrabilă, pH, substanță uscată totală, grăsime, densitate, conținut de proteine, etc.) indicii microbiologici (numărul total de microorganisme, Colorarea Gram) și proprietățile tehnologice (puterea de coagulare, comportatea la aplicarea tratamentelor termice).Vor fi obținute rezultate referitor la calitatea organoleptică (aprecierea calității senzoriale în baza scării de punctaj, aprecierea calității senzoriale în baza profilului aromei) și fizico-chimică a laptelui (aciditate titrabilă, pH, substanță uscată totală, grăsime, densitate, conținut de proteine, etc.) indicii microbiologici (numărul total de microorganisme, Colorarea Gram) și proprietățile tehnologice (puterea de coagulare, comportatea la aplicarea tratamentelor termice).Vor fi obținute rezultate referitor la calitatea organoleptică (aprecierea calității senzoriale în baza scării de punctaj, aprecierea calității senzoriale în baza profilului aromei) și fizico-chimică a laptelui (aciditate titrabilă, pH, substanță uscată totală, grăsime, densitate, conținut de proteine, etc.) indicii microbiologici (numărul total de microorganisme, Colorarea Gram) și proprietățile tehnologice (puterea de coagulare, comportatea la aplicarea tratamentelor termice).
2017
Vor fi elaborate rețetele, schemele bloc și descrise etapele procesului tehnologic de fabricare a produselor lactate acide din lapte de capră. Va fi efectuat controlul calității produselor fabricate: analiza senzorială (aprecierea calității senzoriale în baza scării de punctaj, aprecierea calității senzoriale în baza profilului aromei) și fizico-chimică a produselor lactate fabricate (aciditate titrabilă, pH, substanță uscată totală, grăsime, conținut de proteine, etc.) indicii microbiologici (numărul total de microorganisme, Colorarea Gram) și proprietățile tehnologice. În baza rezultatelor obținute va fi precizată durata practică de păstrare a acestor produse.Vor fi elaborate rețetele, schemele bloc și descrise etapele procesului tehnologic de fabricare a brînzeturilor din lapte de capră. Va fi efectuat controlul calității produselor fabricate: analiza senzorială (aprecierea calității senzoriale în baza scării de punctaj, aprecierea calității senzoriale în baza profilului aromei) și fizico-chimică a produselor lactate fabricate (aciditate titrabilă, pH, substanță uscată totală, grăsime, conținut de proteine, conținutul de sare, gradul de maturare etc.) indicii microbiologici (numărul total de microorganisme, Colorarea Gram) și proprietățile tehnologice. În baza rezultatelor obținute va fi precizată durata practică de păstrare a acestor produse.
2016
90.0
2017
90.0
2016
0.0
2017
0.0