Cercetarea şi implementarea unui sistem durabil de e-learning

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Todos Petru Ion
15.817.02.21F
Universitatea Tehnică a Moldovei
Proiecte de cercetare ştiinţifică fundamentală şi cercetare ştiinţifică aplicativă (instituţionale)
Materiale, tehnologii şi produse inovativeFundamental2015-04-01 - 2018-12-31
2015
Va fi elaborată metodologia implementării cursurilor e-learning pentru învăţământul ingineresc. Se va elabora Curriculumul programului de formare a creatorilor de cursuri e-learning (în variantă finală), Programa analitică și Ghidul creatorului de cursuri. Vor fi identificate patru grupe de cadre didactice (câte 12-15 persoane) pregătite pentru a începe crearea cursurilor e-learning. Va fi elaborată şi implementată metodologia de examinare a creatorilor de cursuri. Vor fi elaborate cursuri e-learning în primă variantă. Se va studia documentaţia şi instrumente IT cu privire la crearea şi implementarea laboratorului virtual.
2016
Se va realiza studiul necesităţilor de formare pentru creatorii de cursuri e-learning şi tutori transa II.Se vor reface programele analitice în conformitate cu sugestiile formulate pe parcursul primei transe a instruirii.Se va edita suportul de curs pentru formarea creatorilor de cursuri e-learning şi instruirea grupelor de creatori de cursuri. Va fi organizat evenimentul MoodleMot Moldova 2016. Pregatirea a 5-6 ateliere de lucru la tema Rezultatele preconizate pentru 2 etape 2016. Va fi evaluată şi experimentată programa analitică şi suportul de curs, a doua oară, de catre cursanti. Se va edita ghidul studentului. Două grupe de cadre didactice (câte 12-15 perssoane) pregătite pentru a începe crearea cursurilor e-learning).Va fi efectuată evaluarea cursantilor formaţi (titulari de cursuri).Vor fi elaborate criteriile, indicatorii şi procedurile de evaluare a calităţii cursurilor on-line.Vor fi elaborate şi evaluate cursurile - tranşa II (creatorii de cursuri, echipa de evaluatori). Va fi elaborat conceptul de laborator virtual. Selectarea instrumentariului laboratorului virtual. Rezultatele preconizate: 15-20 cursuri e-learning elaborate, evaluate si plasate pe platforma Moodle. Va fi definitivată metodologia de evaluare a cursurilor e-learning, elaborat conceptul laboratorului virtual de inginerie.
2017
Va fi elaborat Ghidul de evaluare a cursurilor e-learning de catre experti şi efectuarea notificării măsurilor de corecţie.Va fi elaborat Chestionarul pentru evaluarea cursurilor e-learning de catre studenţi.Va fi elaborată Metodologia de prelucrare a rezultatelor chestionarii studentilor şi nominalizare a măsurilor corective.Va fi elaborat Setul de lucrări de laborator la cursul de “Senzori si traductoare” realizat în mediul labview.
2015
115.9
2016
120.9
2017
114.9
2015
0.0
2016
0.0
2017
0.0