Studiul şi influenţa procesului de dealcoolizare a vinurilor albe asupra parametrilor de calitate a produsului finit.
Director de proiect, gradul ştiinţific | Codul (cifrul) proiectului | Instituţia executoare | Tipul proiectului | Direcţia strategică | Caracterul cercetărilor | Termenul de realizare | Rezultatele preconizate | Alocaţii bugetare | Cofinanţare |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
dr. Adajuc Victoria Anatoli | 13.819.14.11A | Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare | Proiecte independente pentru tineri cercetători | Biotehnologie | Aplicativ | 2013-01-02 - 2013-12-31 | 2013 Va fi procurată şi montată instalaţia de distilare în vid a vinurilor. Vor fi obţinute date iniţiale referitor la dezalcoolizarea parţială a vinurilor. Va fi evaluată şi ştiinţifi c argumentată influenţa procesului de dezalcoolizare asupra indicilor fi zico-chimici, aromatici şi organoleptici a vinurilor obţinute. 2014 Va fi evaluată şi ştiinţific argumentată influenţa procesului de dezalcoolizare asupra indicilor fizico-chimici, aromatici şi organoleptici a vinurilor obţinute.
Vor fi determinaţi în dinamică indicii fizico-chimici, microbiologici şi organoleptici a vinurilor parţial dezalcoolizate.
| 2013 85.0 2014 85.0 | 2013 0.0 2014 0.0 |