Studiul şi influenţa procesului de dealcoolizare a vinurilor albe asupra parametrilor de calitate a produsului finit.

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Adajuc Victoria Anatoli
13.819.14.11A
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Proiecte independente pentru tineri cercetători
BiotehnologieAplicativ2013-01-02 - 2013-12-31
2013
Va fi procurată şi montată instalaţia de distilare în vid a vinurilor. Vor fi obţinute date iniţiale referitor la dezalcoolizarea parţială a vinurilor. Va fi evaluată şi ştiinţifi c argumentată influenţa procesului de dezalcoolizare asupra indicilor fi zico-chimici, aromatici şi organoleptici a vinurilor obţinute.
2014
Va fi evaluată şi ştiinţific argumentată influenţa procesului de dezalcoolizare asupra indicilor fizico-chimici, aromatici şi organoleptici a vinurilor obţinute. Vor fi determinaţi în dinamică indicii fizico-chimici, microbiologici şi organoleptici a vinurilor parţial dezalcoolizate.
2013
85.0
2014
85.0
2013
0.0
2014
0.0