Ridicarea performanţelor şi stabilităţii sistemelor criptografice asimetrice cu noi algoritmi de calcul şi metode de teoria numerelor

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Izvoreanu Bartolomeu Artenie
11.817.08.57A
Universitatea Tehnică a Moldovei
Proiecte de cercetare ştiinţifică fundamentală şi cercetare ştiinţifică aplicativă (instituţionale)
Materiale, tehnologii şi produse inovativeAplicativ2011-01-01 - 2014-12-31
2011
Se vor elabora algoritmi şi programe de determinare a multiplicităţii necunoscutelor în baza doi. Se vor elabora algoritmi şi programe de determinare a nesoluţionării ecuaţiilor nedefinite de ordinul doi cu aplicarea teoremelor de reciprocitate a formantelor analizei comparative.
2012
Vor fi elaborate organigramele algoritmilor, softul şi macheta liniei de comunicaţii vocale. Vor fi realizate testări de performanţă a algoritmilor şi sistemului RSA şi analizate rezultatele testelor efectuate. Va fi dezvoltat modelul computerizat al blocurilor funcţionale şi al sistemului RSA.
2013
Va fi determinată lungimea minimală a cheilor, algoritmilor de schimb a cheilor, lungimii blocurilor transmise, aprecierii timpului de lucru a algoritmilor. Vor fi create programe de transmitere şi schimb a datelor în baza eşantioanelor de matrice a algoritmului de bloc. Se va identifi ca matricea informaţională tip 1, protocolului de schimb al matricelor, alegerii numărului de biţi ai convertoarelor AN şi NA, alegerii lungimii cheilor. Cercetarea efi cacităţii schimbării lungimii blocului. Alegerea lungimii cheilor, algoritmului de schimb al cheilor, lungimii blocurilor. Cercetarea efi cacităţii de prelucrare a datelor în baza analizei formante. Crearea matricei informaţionale tip 2, protocolului de schimb al matricelor de transmitere. Cercetarea efi cacităţii schimbului de date în baza eşantioanelor de matrice a blocului şi a algoritmului formant liniar.
2014
Vor fi testate schemele structurale şi modelele matematice a algoritmilor de construire a sistemului informaţional. Se va realiza machetarea de protecţie eficientă a datelor secrete de durată mică de timp la transmiterea informaţiei vocale. Va fi efectuată testarea şi machetarea experimentală a algoritmilor de determinare a numerelor prime şi realizate schemele de machetare a generatorului de numere prime în baza microprocesorului în machet. Alegerea (aprobarea) celor mai efectivi algoritmi şi a variantei machetului electronic. Vor fi elaborate programele de testare şi construire a generatorului de numere prime în intervalul N≤1030 şi efectuată alegerea intervalului real. Vor fi cercetate, testate şi calculate caracteristicile tehnice ale modelului machetului.
2011
62.5
2012
100.0
2013
81.3
2014
84.4
2011
0.0
2012
0.0
2013
0.0
2014
0.0