Studierea utilizării antioxidanţilor naturali în fabricarea produselor acido-lactice
Director de proiect, gradul ştiinţific | Codul (cifrul) proiectului | Instituţia executoare | Tipul proiectului | Direcţia strategică | Caracterul cercetărilor | Termenul de realizare | Rezultatele preconizate | Alocaţii bugetare | Cofinanţare |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
dr. Macari Artur | 09.819.04.01A | Universitatea Tehnică a Moldovei | Proiecte independente pentru tineri cercetători | Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară. | 2009-01-01 - 2010-12-31 | 2009 Vor fi studiaţi indicii de calitate şi securitate a materiei prime locale şi a produselor acido-lactice.
Va fi studiată dinamica proceselor de degradare a brînzei de vacă în timpul păstrării şi dinamica acumulării substanţelor nocive.
Vor fi studiaţi antioxidanţi de origine naturală în sisteme model şi produse acido-lactice. 2010 Vor fi studiaţi indicii de calitate şi securitate a materiei prime locale şi a produselor acido-lactice.
Va fi studiată dinamica proceselor de degradare a brînzei de vacă în timpul păstrării şi dinamica acumulării substanţelor nocive.
Vor fi studiaţi antioxidanţi de origine naturală în sisteme model şi produse acido-lactice.
| 2009 90.0 2010 120.0 | 2009 0.0 2010 0.0 |