Studiul şi evidenţierea suşelor de levuri perspective pentru producerea levurilor active uscate autohtone pentru spumante

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr. Adajuc Victoria Anatoli
10.819.04.03A
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Proiecte independente pentru tineri cercetători
Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară.Aplicativ2010-01-01 - 2011-12-31
2010
Vor fi obţinute primele partide experimentale de levuri autohtone în stare presată în condiţii de laborator şi industriale.
2011
Vor fi obţinute partide experimentale de vinuri spumante cu utilizarea suşelor de levuri autohtone în condiţii de laborator. Vor fi apreciate calităţile fizico-chimice, tehnologice şi microbiologice ale vinurilor spumante. Vor fi recomandate suşe de levuri pentru producerea vinurilor spumante.
2010
120.0
2011
120.0
2010
0.0
2011
0.0