Studiul şi evidenţierea suşelor de levuri perspective pentru producerea levurilor active uscate autohtone pentru spumante
Director de proiect, gradul ştiinţific | Codul (cifrul) proiectului | Instituţia executoare | Tipul proiectului | Direcţia strategică | Caracterul cercetărilor | Termenul de realizare | Rezultatele preconizate | Alocaţii bugetare | Cofinanţare |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
dr. Adajuc Victoria Anatoli | 10.819.04.03A | Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare | Proiecte independente pentru tineri cercetători | Biotehnologii agricole, fertilitatea solului şi securitatea alimentară. | Aplicativ | 2010-01-01 - 2011-12-31 | 2010 Vor fi obţinute primele partide experimentale de levuri autohtone în stare presată în condiţii de laborator şi industriale. 2011 Vor fi obţinute partide experimentale de vinuri spumante cu utilizarea suşelor de levuri autohtone în condiţii de laborator. Vor fi apreciate calităţile fizico-chimice, tehnologice şi microbiologice ale vinurilor spumante.
Vor fi recomandate suşe de levuri pentru producerea vinurilor spumante. | 2010 120.0 2011 120.0 | 2010 0.0 2011 0.0 |