Aplicarea diferențiată a metodelor clasice, laparascopic asistate și minim-invazive în tratamentul chirurgical al malformațiilor intestinale la copii.

Director de proiect, gradul ştiinţific Codul (cifrul) proiectuluiInstituţia executoareTipul proiectuluiDirecţia strategicăCaracterul cercetărilorTermenul de realizareRezultatele preconizateAlocaţii bugetareCofinanţare
dr.hab Boian Gavril Maxim
15.817.04.31A
IMSP Institutul Mamei şi Copiluluii
Proiecte de cercetare ştiinţifică fundamentală şi cercetare ştiinţifică aplicativă (instituţionale)
Sănătate şi BiomedicinăAplicativ2015-01-01 - 2018-12-31
2015
În baza studiului efectuat vor fi elaborate criteriile de selectare a pacienților pentru aplicarea diferențiată a metodelor chirurgicale clasice în tratamentul malformații congenitale intestinale la copii. Triarea clinico-paraclinică special orientată a copiilor cu malformații congenitale intestinale va permite aprecierea obiectivă a cazurilor clinice pentru folosirea metodelor chirurgicale clasice ca variantă optimă de asigurare a unui prognostic funcțional maximal favorabil a intestinului operat. Diagnostica intraoperatorie a caracterului și extinderii leziunilor neuronale intestinale asociate malformației în cauză va permite documentarea volumului de rezecție a segmentului de intestin afectat în formele subcompensate și decompensate a bolii.
2016
În baza studiului efectuat vor fi elaborate criteriile de selectare a pacienților pentru aplicarea diferențiată a metodelor chirurgicale clasice în tratamentul malformații congenitale intestinale la copii. Triarea clinico-paraclinică special orientată a copiilor cu malformații congenitale intestinale va permite aprecierea obiectivă a cazurilor clinice pentru folosirea metodelor chirurgicale clasice ca variantă optimă de asigurare a unui prognostic funcțional maximal favorabil a intestinului operat. Diagnosticul intraoperatoriu a caracterului și extinderii leziunilor neuronale intestinale asociate malformației în cauză va permite documentarea volumului de rezecție a segmentului de intestin afectat în formele subcompensate și decompensate a bolii.
2017
Va fi efectuată analiza preventivă a datelor cu elaborarea criteriilor de aplicare a variatelor chirurgicale laparoscopice în tratamentul individual adaptat al malformațiilor intestinale la copii.
2015
703.2
2016
719.9
2017
664.5
2015
0.0
2016
0.0
2017
0.0